Vastaanotolla olin kertonut, että myös toisessa olkavarressa on alkanut olla samanlaisia kivuntuntemuksia, jotka tämän jäätyneen olkapään osalta alkoivat viime keväänä. Olin kysynyt, onko mahdollista, että toisessa olkapäässä on alkamassa sama vaiva vai onko kyse jostain kivun heijastumisesta. Vastaanotolla ortopedi vain mumisi tähän jotain. Kysyin asiaa nyt uudestaan puhelimessa. Ortopedi totesi, että on mahdollista, että toisessa olkapäässä on menossa sama prosessi, mistään heijasteesta ei olisi kyse. "Oireen mukaan mennään. Jos ei ole kuin vähäisempiä kivuntuntemuksia, ei tehdä vielä mitään." Ok. Odotellaan sitten, että toinen olkapää jäykistyy myös. Nyt sitä vain kolottaa koko ajan.
Muistan kyllä, mitä akupunktiolääkäri sanoi vaivan todennäköisyydestä toisessa olkapäässä: "Tämä toinen olkapää on todennäköisesti aika saman ikäinen, joten vaiva voi tulla myös siihen. Olisi hyvä, että hieronta ja muu hoito aloitettaisiin ennen kuin menee niin pahaksi kuin tämä toinen olkapää." Aikomukseni on jatkaa hierontaa pitkälle kevääseen parin viikon välein ja jatkossa kuukauden välein. Ehkä kannattaisi jatkaa kahden viikon välein niin kauan kuin on kipuilua kummassa tahansa tai molemmissa olkapäissä.
Olen löytänyt netistä tarinoita, miten tämä vaiva on monella uusinut toisessa olkapäässä, mutta vasta jonkin ajan kuluttua. Miten on mahdollista, että minulle tämä kivulias riesa tulisi molempiin olkapäihin yhtäaikaisesti?
Kuten olen näiden kohtaamieni lääkäreiden kanssa huomannut, ei taaskaan ollut puhetta, mitä tämän toimenpiteen jälkeen tehdään. Kuinka kauan odottelen, onko siitä apua tai onko joku kiinnostunut seuraamaan, mitä minulle toimenpiteen jälkeen kuuluu. Tajuaako tämä hoitosysteemi, kuinka kuluttavaa voimattomuuden tunne tällaisen epämääräisen vaivan kanssa on. Kun yksin on pähkäiltävä, missä mennään. Onko kukaan ajatellut, että tällainen voisi lisätä vaikkapa sairasloman tarvetta, kun ei tunne saavansa riittävää tukea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti